Luetaan kuin Piru Raamattua rivien välistä

Päiväkahvi meinäsi mennä melkein väärään kurkkuun, kun huomasin Vesa Hackin blogauksen Helsingin vihreät pilkkaavat perussuomalaisten ulkonäköä. Ei kai me nyt sellaista?

Vesan blogauksen sisältö oli Perälän Erkin Katso, ihminen -kirjoituksen analysointi ja lainaaminen pienimuotoisesti oman tekstin sekaan. Ja kieltämättä nuo lainatut kohdat antoivat ymmärtää, että Erkki oli päättänyt suorastaan kenoilla. Tämä tuli hyvin selvästi ilmi myös Vesan blogin kommenteista, joita oli kertynyt jo iso kasa.

Luin vasta tässä kohdalla Erkin blogin ensimmäistä kertaa. Sitten luin sen toisen kerran. Ja sen jälkeen aloin pohtimaan, että mitäs ihmettä.

  • ”Minulla ei ole mitään sitä vastaan, että perussuomalaisten, sen paremmin kuin muidenkaan puolueiden, kunnallisvaaliehdokkaiden poliittisia avauksia ruoditaan tai asetetaan naurunalaisiksi. Se kuuluu politiikkaan.”
  • ”Mutta Per-Looksin pilkka ei kohdistukaan poliittisiin sisältöihin. Kuvissa esiintyvien ihmisten ainoa julkilausuttu identiteetti on perussuomalaisuus.”
  • ”Korniuden uhallakin haastan jokaisen katsomaan kutakin naureskelun kohdetta viiden sekunnin ajan silmiin, hassun kampauksen tai hatun taakse, ja pohtimaan, minkälainen ihminen sieltä katsoo takaisin.”

Jonkun verran harmittaa se, että Vesa (tietoisesti?) katsoo maailmaa toisenlaisesta näkövinkkelistä kuin minä ja saa tuosta haettua vinoiluvinkkelin perussuomalaisia kohtaan.

Paljon enemmän harmittaa se, että vastaan ei ole tullut meistä ”kukkahattuisista” vihreistä kasattua vastaavaa potrettikokoelmaa kuin Per Looks ja että joku sanoisi ”Korniuden uhallakin haastan jokaisen katsomaan kutakin naureskelun kohdetta viiden sekunnin ajan silmiin, hassun kampauksen tai hatun taakse, ja pohtimaan, minkälainen ihminen sieltä katsoo takaisin.” Haluaisiko joku ottaa haasteen vastaan?

Lopuksi toinen tarina intternetin syövereistä, joka sai ainakin oman mielen iloiseksi: Reddit Users Attempt to Shame Sikh Woman, Get Righteously Schooled.

Jätä kommentti